info@science-fund.kz   +7 7172 79 98 60

Күркетауық етін функционалды тағам өнімдеріне терең өңдеу бойынша инновациялық өндірісті ұйымдастыру

Жоба нөмірі DP21682038
Жоба атауы Күркетауық етін функционалды тағам өнімдеріне терең өңдеу бойынша инновациялық өндірісті ұйымдастыру
Өтінім беруші “Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ” Семей филиалы
Грант алушы “МЕДЕУ 55” АӨК
Жекеше әріптес 1. “МЕДЕУ 55” АӨК
2.  Жүнісов Қыдырәлі Шадырманұлы
Іске асыру мерзімі 2023-2025
Іске асыру орны (қала/облысы) Түркістан облысы
Сала Агроөнеркәсіптік кешен және ауыл шаруашылығы шикізатын өңдеу
Іске асыру мәртебесі Іске асырылуда
Жобаның мақсаты Күркетауықтың еті мен сүйегін терең түрде өңдеу арқылы, өнімдердің қалдықтарын қайта өңдеудің арқасында функционалды тамақ өнімдерін өндіруді ұйымдастыру.
Жобаның сипаттамасы Құс етінің қайталама және сүйек шикізатын терең өңдеу технологиясын енгізе отырып, күркетауық етінен функционалды өнім алу әдісі. Ұсынылатын шұжық өнімдерінің құрамы жоғары мөлшерде ақуыз бен минералды заттарға бай болып табылады.
Сайт Жасалуда
Бағаларын көрсетумен өткізілетін өнімдер тізбесі пісірілген күркетауық шұжығы (500 г үшін 1300 теңге);
жартылай ысталған күркетауық шұжығы (500 г үшін 1500 теңге);
күркетауық сосискалары (1 кг 2500 теңге)
Жоба командасы (Т.А.Ә.) Жүнісов Қыдырәлі Шадырманұлы
Пірманова Мадина Гельмиденқызы
Сүйчинов Әнуарбек Қазисұлы
Есімбеков Жәнібек Серікбекұлы
Қалиев Әсет Сансызбайұлы
Камалбаева Толқын Жанатбекқызы