info@science-fund.kz   +7 7172 79 98 60

Глютенсіз нан және ұлттық ұн өнімдерін өндіру технологияларын әзірлеу

Жоба нөмірі AP15573643
Жоба атауы Глютенсіз нан және ұлттық ұн өнімдерін өндіру технологияларын әзірлеу
Өтінім беруші «Инноватор» ғылыми-өндірістік кәсіпорны» ЖШС
Грант алушы «Олтек Трейд» ЖШС
Жекеше әріптес «Tayer» ЖШС
Іске асыру мерзімі 2023-2024_
Іске асыру орны (қала/облыс) Алматы қ.
Сала Агроөнеркәсіптік кешен және ауыл шаруашылығы шикізатын өңдеу
Іске асыру мәртебесі іске асырылуда
Жобаның мақсаты Глютенсіз нан-тоқаш және ұлттық ұн өнімдерін, клейковинасыз ұн өндірісін ұйымдастыру
Жобаның сипаттамасы Жобада клейковинасыз ұн өндіруден бастап, негізгі глютенсіз шикізат ретінде отандық дәнді және бұршақ дақылдары (жүгері, күріш, тары, қарақұмық) пайдаланылатын толық циклді кәсіпорын құру қарастырылған. Келесі кезеңде әзірленген рецепттер негізінде глютенсіз нан және «Жайма» бесбармаққа арналған ұлттық қамыр өндіру қарастырылған.
Сайт
Бағаларын көрсетумен өткізілетін өнімдер тізбесі Глютенсіз нан, «Жайма» бешбармаққа арналған қамыр, 4 түрлі глютенсіз ұн
Жоба командасы (Т.А.Ә.) Сарбасова Ғайни Төлеуәліқызы
Қыдырбаев Ерлан Жайлаубайұлы
Искакова Дамира Мақсұтқызы
Омаралиева Айгүл Махмұтқызы
Махамбетова Алима Абдукаримовна