Жоба нөмірі | 141-16-ГК |
Жоба атауы | Тәттілерді, сусындарды, жеміс-консервілері мен жануарларға арналған биожем дайындау үшін жүгеріден глюкоза-фруктоза шәрбатын (ГФШ) өндіру бойынша биотехнологиялық кешен құру |
Өтінім беруші | “М. Әуезов атындағы Оңтүтсік-қазақстан университеті” КЕАҚ |
Грант алушы | «АлиКа групп» ЖШС |
Жекеше әріптес | |
Іске асыру мерзімі | 2016-2019жж. |
Іске асыру орны (қала/облыс) | Шымкент қ. |
Сала | АӨК және ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу |
Жобаның мақсаты | Тәттілерді, сусындарды, жеміс-консервілері мен жануарларға арналған биожем дайындау үшін жүгеріден глюкоза-фруктоза шәрбатын (ГФШ) өндіру бойынша биотехнологиялық кешен құру |
Жобаның сипаттамасы | Жүгеріден глюкоза-фруктоза шәрбатын алу технологиясы әзірленді, ол қантты 100% алмастырады және кондитерлік өнімдер, джемдер, сусындар өндірісінде қолданылады. |
Сайт | |
Бағаларын көрсетумен өткізілетін өнімдер тізбесі | Глюкоза-фруктоза шәрбаты – 1 кг үшін 1000-1200 тг |
Жоба командасы (Т.А.Ә.) | 1. Ортаев Арсен Есенгелдиевич (жоба жетекшісі); 2. Батырбеков Азамат Дарибаевич (коммерцияландыру жөніндегі маман); 3. Уразбаева Клара Абдыразаховна (жетекші ғылыми қызметкер); 4. Сатаева Ляззат Муталовна жетекші ғылыми қызметкер); 5. Каюпова Айнур Бегалыкызы (директор); 6. Базарбаев Асхат Сансызбаевич (ғылыми қызметкер); 7. Азимова Наргиза Бахтиеровна (аға ғылыми қызметкер). |