info@science-fund.kz   +7 7172 76 85 74

Жаппай және профилактикалық тамақтану үшін құрамында витаминдер мен макроэлементтер көп нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жоғары тиімді технологиясын енгізу

Жоба нөмірі 154-16-ГК
Жоба атауы Жаппай және профилактикалық тамақтану үшін құрамында витаминдер мен макроэлементтер көп нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жоғары тиімді технологиясын енгізу
Өтінім беруші “Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты” ЖШС
Грант алушы “Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты” ЖШС
Жекеше әріптес жоқ
Іске асыру мерзімі 2016-2019 жж.
Іске асыру орны (қала/облыс) Алматы қ.
Сала АӨК және ауыл шаруашылығы шикізатын қайта өңдеу
Жобаның мақсаты Осы жобаның мақсаты микронутриенттермен байытылған жаппай және функционалды тамақтануға арналған  нан-тоқаш өнімдерінің жаңа желісін шығару болып табылады
Жобаның сипаттамасы Өндіріс жағдайында нан өнімдерін өндіруде дәрумендер, минералдар және сүт қышқылы бактериялары бір уақытта қолданылады. Технологиямен жасалған нан-тоқаш өнімдерінің  биологиялық құндылығы жоғары болады және нанның “картоп ауруы” мен көгерудің   микробиологиялық төзімділігі артады.
Сайт www.rpf.kz
Сатылатын өнімнің тізімі бағасымен бірге Байытылған нан – 85 тг. Байытылған тоқаштар – 280 тг., Байытылған күлше – 115 тг., Байытылған пряниктер – 300 тг.
жоба командасы Амантаева А.А.,   Алимкулов Ж.С., Сапарова У.Ж., Бектурсунова М.Ж., Фазылова К.Н., Шаулиева К.Т.