Жоба нөмірі |
154-16-ГК |
Жоба атауы |
Жаппай және профилактикалық тамақтану үшін құрамында витаминдер мен макроэлементтер көп нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жоғары тиімді технологиясын енгізу |
Өтінім беруші |
“Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты” ЖШС |
Грант алушы |
“Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты” ЖШС |
Жекеше әріптес |
жоқ |
Іске асыру мерзімі |
2016-2019 жж. |
Іске асыру орны (қала/облыс) |
Алматы қ. |
Сала |
АӨК және ауыл шаруашылығы шикізатын қайта өңдеу |
Жобаның мақсаты |
Осы жобаның мақсаты микронутриенттермен байытылған жаппай және функционалды тамақтануға арналған нан-тоқаш өнімдерінің жаңа желісін шығару болып табылады |
Жобаның сипаттамасы |
Өндіріс жағдайында нан өнімдерін өндіруде дәрумендер, минералдар және сүт қышқылы бактериялары бір уақытта қолданылады. Технологиямен жасалған нан-тоқаш өнімдерінің биологиялық құндылығы жоғары болады және нанның “картоп ауруы” мен көгерудің микробиологиялық төзімділігі артады. |
Сайт |
www.rpf.kz |
Сатылатын өнімнің тізімі бағасымен бірге |
Байытылған нан – 85 тг. Байытылған тоқаштар – 280 тг., Байытылған күлше – 115 тг., Байытылған пряниктер – 300 тг. |
жоба командасы |
Амантаева А.А., Алимкулов Ж.С., Сапарова У.Ж., Бектурсунова М.Ж., Фазылова К.Н., Шаулиева К.Т. |
|
|